Hűsítő és hidratáló zselé aloe verával és mentával

4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Gyártó: MyBulldogShop
Cikkszám: BULLDOG0010
Elérhetőség: Raktáron
A két fő összetevőjének (Aloe Vera és Borsmenta) köszönhetően a My Bulldog Cooler egy “must have” darab a kutyások számára nyárra. Hűsíti kedvencedet a nagy melegben. Az illóolajnak köszönhetően véd a káros sugarak ellen. Az aloe vera pedig ápolja a bőrét és segít megelőzni vagy teljesen lecsökkenteni a bőrgyulladás kockázatát. Használata egyszerű és nem igényel külön hűtést használat előtt! Akármikor magadnál tarthatod, hogy a nagy melegben segíts kutyád közérzetén.

Leírás és Paraméterek

Gondolom Neked is ismerős a szituáció, amikor melegben utaztok valahova és a klíma ellenére is melege van a kutyádnak. Sokszor még a hűvös lakásban is előfordul, hogy túlhevülnek - ez különösen a rövidorrú fajtáknál fordul elő -, aztán pedig hidegzuhany, nedves törölközős borogatás veszi kezdetét, amivel igyekszel optimalizálni kutyád testhőjét.

 

Nem vagy olyan könnyű helyzetben, ha a kutyád nem fekszik a hűsítő matracra, nem viseli el magán a hűsítő mellényt vagy leszedi magáról a hűsítő gallért. Bosco is ebbe a kategóriába tartozik, de hát Ő mindent másként csinál, mint a legtöbb kutya :) Adta magát a helyzet, hogy valami hűsítő cuccot létrehozzunk. Nem volt egyszerű feladat sem a receptet megalkotni, sem pedig a hatóságok jóváhagyását megkapni. Egy olyan termék, amelynek valamilyen hatása van a végfelhasználón, mindig komolyabb előminősítésnek kell megfelelniük, mint a megszokottabb ápolószereknek. Főleg, hogy még senki nem fejlesztett előttünk ilyen terméket, így nem is volt bevett protokoll a hatóságoknál erre az esetre. Végül természetesen rábólintottak és nyilvántartásba vették a My Bulldog Coolert is mint állatgyógyászati ápolószert.

Mikor használd?

Két esetben javasoljuk a használatát.

Ha a kutyád nagyon liheg és melege van, akkor a zselével segíthetsz a testhő mérséklésében. A fülekre, hasra, comb belső felére kenve - ahol nem dús a szőrzet - a zselé lassú párolgásának és a borsmenta-illóolaj hidegreceptorokat stimuláló hatásának köszönhetően megnöveli a hidegérzetet, ezáltal hűsítve a bőrt. A bőrben található hajszálerek hűtésével tudjuk a leghamarabb normalizálni kutyánk testhőmérsékletét. Nálunk a vizezés nem volt annyira megoldható, mivel a lakás úszott a tócsákban, de ha tóparton voltunk, akkor nyilván az bizonyult a legkézenfekvőbbnek. Autóban szintén nem tudtam locsolni Boscot és hiába a klíma, a mi lábunk már régen lefagyott, de Ő még mindig lihegett. Szerencsére tavaly nyáron mi már használtuk a zselét magunkon és Boscon is, és a nyaralásunk útját (kb. 10 óra) könnyen átvészeltük a My Bulldog Coolerrel.

Használhatod akkor is, ha a bőre kipirosodott és kisebb irritáció lépett fel. A 100% tiszta aloe vera pép enyhíti a felületi bőrsérüléseket és regenerálja a bőrt.

Hogyan használd?

Vékony rétegben kend be a kutyád fülét (a belső részének csak a tetejét úgy, hogy lehetőleg ne folyjon a fülkagylóba, a külső részét teljesen bekenheted), hasát (ahol ritkább a szőr), combjainak belső felét a My Bulldog Cooler hűsítő zselével. Amennyiben elpárolgott és úgy ítéled, hogy még nagyon liheg, akkor megismételheted a folyamatot.

Hogyan működik? Mitől hatásos?

Borsmenta:

 • A borsmenta illóolaja alacsony koncentrációban a hidegreceptorokat stimulálva megnöveli a hidegérzetet, ezáltal hűsíti a bőrt.
 • A hőmérséklet érzékelése nem csak a párologtatás mértékével függ össze, hanem az egyes termoreceptorok struktúrájával, ugyanis ezek szabad idegvégződéssel rendelkeznek.

Borsmenta hűsítő hatásán kívül rendelkezik még számos jótékony hatással:

 • Rendkívül hatékony viszketés ellen, még a nagyon intenzív viszketést is mérsékli.
 • 22 fajta baktériumot és 11 fajta gombát képes elpusztítani, ráadásul mentes a mesterséges adalékanyagoktól.
 • Az összes esszenciális illóolaj és olajfajta közül ennek van a legerősebb fényvédő hatása.
 • Megóvja a bőrt a felülfertőzésektől, gyulladásoktól.

Aloe Vera:

 • Az aloe vera késztermékben való megjelenése a felületi bőrsérüléseket hivatott enyhíteni.
 • Gombaölő, antimikrobiális és antivirális hatással bír.
 • Mindezeknek köszönhetően effektíven használható állatok seb- és infekció kezelésében.
 • Legnagyobb mennyiségben tartalmazza azokat a tápanyagokat (vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak), amelyekre a bőrnek szüksége van.
 • Eljuttatja a bőrtsejtekhez az oxigént, így növelve a sejtek szilárdságát és aktivitását, tehát hidratálja a bőrt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.