Vigyázat! Csokoládéveszély!

 Vigyázat! Csokoládéveszély! A kutyák többsége szereti a csokoládét. Valószínűleg az én kutyáim is megennék, ha tehetnék, DE a csokoládé fogyasztása igen veszélyes, sőt halálos is lehet a számukra....

A kutyák többsége szereti a csokoládét. Valószínűleg az én kutyáim is megennék, ha tehetnék, DE a csokoládé fogyasztása igen veszélyes, sőt halálos is lehet a számukra.

De lássuk miért is:

A csokoládé a teobromin nevű vegyületet tartalmazza, amelyet a májnak kell megemészteni és kiürítenie. Az emberi szervezetben ez 2 óra alatt végbemegy, a kutyák esetében azonban 18 óráig tart, ami nagy megterhelés a májnak. A teobromin hamar eléri a toxikus szintet, főleg a máj elégtelen működésekor.

Egyes kutyák érzékenyek a teobrominra, mások nem. A kis testűek esetében nagyobb a kockázat. Testsúly-kilogrammonként 50 gr már halálos lehet a teobrominra érzékeny eb számára. Egy csivava például már egy szelet csokoládé elfogyasztásába is belehalhat.

A kakaó a legveszélyesebb a kutyákra nézve, ezt követi az ét- és tejcsokoládé.

A csokoládé hízlal, ezért a teobrominra nem érzékeny kutya is legfeljebb igen keveset kaphatnak belőle. Kapható sokféle csokoládékészítmény, amelyet biztonságosan fogyaszthatnak a kutyák, de ezekből is csak kis mennyiséget adjunk.

Mi ezért használunk a "csokis"-zabos kutyakekszünkhöz szenjánoskenyér lisztet, mivel az egészséges a kutyáknak.

.dog-chocolate.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés