Ön itt jár: > >

Úti tippek.

 Úti tippek. Amikor először utaztak velem a kutyáim autóban...hát kész rémálom volt. A lány belga juhászom széthányta és szó szerint szétfosta az utat...A fiú az istenért se volt hajlandó leülni. Ráadásul feltett szándékuk volt, hogy ők most minden kutyát megugatnak akit csak meglátnak. Szóval mondanom se kell egy élmény volt. Szerencsére ez azóta megszűnt és mint a kis angyalok elvannak a kocsiban....

Amikor először utaztak velem a kutyáim autóban...hát kész rémálom volt. A lány belga juhászom széthányta és szó szerint szétfosta az utat...A fiú az istenért se volt hajlandó leülni. Ráadásul feltett szándékuk volt, hogy ők most minden kutyát megugatnak akit csak meglátnak. Szóval mondanom se kell egy élmény volt. Szerencsére ez azóta megszűnt és mint a kis angyalok elvannak a kocsiban.

Találtam pár tippet, ami nekem is jól jött volna a legelején:

  • Utazás előtt három órával már ne etessük a kutyát. Útközben falatozhat, de ne kapjon teljes étkezést, míg célhoz nem értünk.
  • Ha "tengeribeteg" a kocsiban, kérjünk tanácsot, gyógyszert az állatorvostól.
  • Ha nem légkondicionált a járművünk, csak este vagy hűvös időben autózzunk kutyával.
  • A kocsi hátuljában, szállítóketrecben tartsuk a kutyát, illetve kössük be a biztonsági övét. Így nem vonja magára a figyelmünket, és letekerhetjük az ablakot, nem kell attól félnünk, hogy kidugja a fejét.
  • Gyakran álljunk meg pihenni, hogy könnyíthessen magán a kutya, vagy hogy megitathassuk.
  • Ha éjszaka meg kell szállnunk valahol, olyan helyet válaszunk, ahol kutyát is elszállásolnak. Foglaljunk előre a szállást azzal, hogy visszük a kutyánkat. Kempingezés előtt is érdeklődjünk, hogy fogadnak-e állatokat a kempingben.
  • Legyen a kutyán nyakörv és azonosítóbiléta, de még jobb a mikrocsip (ami ugye már kötelező), arra az esetre, ha elkószálna. Vigyük magunkkal fényképet a kutyánkról (szerintem minden kutyamániásnak a mobiljában vagy egy tucat kép van), így könnyebb megkeresni.

Dog-Car-Ride.jpg

(Ne feltétlenül így utazzon a kutya velünk, de a szemüveg jó ötlet)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés