Kutyával/kutyákkal együtt élni egy lakásban...

Kutyával/kutyákkal együtt élni egy lakásban...

Amikor elköltöztem otthonról alig vártam, hogy legyen bent a lakásban kutya. Agima és Nelson kerti kutyák, totál stresszelnek, ha bent kell lenniük. (Próbálj meg két belga juhászt beszoktatni egy 48 négyzetméteres lakásba...rémálom..)

Aztán másfél éve örökbefogadtam Zoét, és hétvégenként csatlakozik hozzánk Honey is. Mindketten benti kutyák. Gondoltam összegyűjtök pár pontot, milyen, ha együtt élsz egy kutyával a lakásban. Remélem Ti is magatokra vagy kutyusaitokra ismertek :)

1. Takarítás...

Amikor nem volt bent kutyám soha nem értettem mit tudnak annyit porszívózni a kutyás barátaim, akiknek bent laktak a kutyáik. Hát elég hamar megtapasztaltam én is...mindenhol kutyaszőr! de TÉNYLEG mindenhol! Ott is ahova a kutya be se jöhet (fürdőszoba). Kitakarítom a lakást és 2! napra rá már ott látom a Zoé szőr ördögszekeret hömpölyögni...

Azt még megjegyezném, hogy van a nappaliban egy hosszú szálú szőnyegünk, amit sajnos a kutyák is imádnak. Kínkeservesen kiporszívózom, elfordulok és Zoé már fúrja magát a szőnyegbe és mint aki jól végezte a dolgát meg is rázza magát...

2. A kutya nem aludhat ágyban! Kanapéra se jöhet fel!

Aha persze...gondoltam én. Mikor Zoé hozzám került úgy voltam vele, hogy szigorú leszek, és a szabályokat betartjuk. Nem jöhet fel se ágyba, se kanapéra, hogy ne legyen minden tiszta szőr. Aztán azon kaptam magam, hogy már felengedem néha kanapéra, majd ha olyan kedvem volt az ágyba is feljöhetett...aztán jött Honey, akit nem igazán érdekel, hogy mennyi hely van a kanapén és a párommal is alig férünk el, Ő jön és kész. Persze a vesémnek annyi, vagy a fenekét betolja Ádi arcába. Alapjáraton betartjuk, hogy csak engedéllyel jöhetnek fel, de a kis dögök érzik, amikor gyenge vagy és próbálkoznak. Elfoglalják a helyüket és tündéri, Csizmáskandúr szempárral néznek rád, Te meg óóóó istenem hát milyen cukik vagytok már! :D Egyedileg varrattunk mindkettőnek kutyaágyat (lehúzható a külseje, memóriahabos, prémium anyagból, szóval minden, amit akarsz, még én is aludnék benne), Honey szarik rá és vagy az ágy alatt, vagy a kanapén alszik. Zoé mindkét ágyat befoglalta magának, ha épp nem próbálkozik az ágyba feljövetellel. Ennél a csatánál vesztésre állunk de tartjuk még magunkat! (Imádjuk, amikor hozzánk bújnak és szeretgetjük őket :D )

3. Ha lakásban él veled a kutya, akkor bizony sétálni kell!

Ez a kertben élő kutyákra is vonatkozik szerintem, legalábbis ugyan úgy sétáltam Agimáékkal, mint lakásban élő társaikkal (most már nem bírják úgy ,ezért kevesebb van). DE míg a kertben lakó kutyákat nem kell kivinni, hogy elvégezze ügyes-bajos dolgaikat, addig a benti kutyákat bizony naponta többször is ki kell vinni, akár orkán erejű a szél és szakad az eső, akár borzasztóan fáradt vagy a munkától. Nekem ez volt a legnehezebb megszokni. Volt, hogy este 10kor könyörögtem Zoénak, hogy ugyan kakiljon már, ne féljen attól, hogy fúj a szél. Azóta rájöttem, hogy több órát is kibír. (A kakit pedig összeszedjük ugye...)

A másik, hogy lakásban tartott kutyákat fárasztani, fárasztani és fárasztani kell! Persze ez kutyafüggő, de nekünk két hiperaktív Radarnyuszink van. Miattuk egyre többet kezdtem el kint lenni a természetben. Legyen az kirándulás, labdázás vagy sport. Ezért nagyon hálás vagyok Nekik, hogy többet vagyok a friss levegőn.

4. Fenn áll a veszélye, hogy kitöröd a nyakadat...

Nem viccelek, többször volt, hogy nem vettem észre a kutyákat és majdnem átestem rajtuk vagy elől maradt egy labda és kicsin múlott, hogy nagyim majdnem kitörte a nyakát. Nyilván nem tehetnek róla, de Zoé imád láb alatt lenni :)

5. Nulla intimszféra..

Aki együtt él bent kutyával, az tudja, hogy semmi magánszférád nincs. Mindenhol ott vannak de tényleg. Zoé egyik pillanatban még szénát próbál lopni a tengerimalacoktól, másik pillanatban már a fenekedben van. Reggel kinyitom a szemem és az Ő szemével találkozom és NÉZ! Régebben WC-re nem tudtam elmenni anélkül, hogy ne jött volna utánam és hajtotta volna rá a fejét a combomra. Azóta inkább kizárom, mert eléggé zavaró :D

6. Amikor elkezdenek játszani...

Mert mikor máskor kell hörögve, ugrálva játszaniuk egymással? Amikor kedvenc film megy a TV-ben, vagy pihenni szeretnél.

7. Adjál kaját, mert éhezem!

Tipikus a kunyizás. Megkapja a kutya a vacsoráját, Te is elkészíted a sajátodét, leülsz enni...majd megjelenik egy fej a combodon, Adója 1%-val támogasson tekintettel, és ilyenkor egyél nyugodtan... Konyhában is életveszély volt, hogy forró vízzel teli lábassal a kezemben majdnem átesek a kutyán, mert Ő ott ült mellettem hátha leesik neki valami. Ebben eléggé határozottak vagyunk Ádival és a kutyák nem jöhetnek be a konyhába és amikor mi eszünk nekik a helyükön kell feküdniük. (Honey ilyenkor vérig van sértve)

(Honey..itt se vagyok...csak éhezem..)

8. Zsákmány elfogyasztása a szőnyegen.

Nem tudom miért jobb a szőnyegen enni. A táp kivételével mindent visznek a szőnyegre megenni. Zoé egyszer a szülinapi tortáját akarta ott elfogyasztani...visítva rohantam utána, hogy meg ne próbálja :D És persze a már említett hosszú szálú szőnyegünkön szeretnek enni..aztán meg csodálkozom, hogy takarításkor olyan hangok tőrnek elő porszívóból, mint ha kavicsot rágna.

+1. Legfontosabb...IMÁDOM, HOGY KUTYA VAN A LAKÁSBAN!

Soha egy pillanatra se bántam meg, hogy beengedtük őket a lakásunkba. Imádjuk, hogy velünk vannak mindig, hogy nincsenek kizárva az életünkből. <3 Rengeteg boldog, vicces vagy épp megható pillanatot okoznak nekünk. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés