Nagy kalandom szüleim konyhájától a 3. üzletig.

Nagy kalandom szüleim konyhájától a 3. üzletig. Elszállt közel 3 év. Igazság szerint több, ha beleveszem azt az időszakot is amikor teszteltünk és agyaltunk, hogy miként álljon össze a Flash kutyapékség (itt most az engedélyekről ne is beszéljünk...).

Hat éve olvastam először kutyapékségről, ami Franciaországban működött. Teljesen odáig voltam tőle, hogy ilyenről még nem is hallottam és milyen jó lenne itthon is. Pedig az első kutyapékség a világon a Three Dog Bakery volt, aki 1989-ben nyitotta meg első üzletét.

Főiskolára mentem és online marketingesként kezdtem el dolgozni. 2014 év elején édesanyámmal döntöttünk úgy, hogy belevágunk és megcsináljuk. A nagy lökést az adta, amikor elolvastam egy jutalomfalatos doboz hátulját, és szembesültem azzal, hogy pontosan mit is adok a kutyáimnak. Borzalmasan elhűltem, hogy ilyen szennyel "jutalmazom" őket. Egyszerűbbnek láttam, ha saját magam kezdek el sütni nekik.

A kezdetek egyáltalán nem voltak egyszerűek. Amikor otthon laktam még, a szüleim konyhájában kísérleteztünk. Állatorvosokkal egyeztettünk, utána olvastunk, hogy mit lehet adni és mit nem a kutyáknak. Közel fél év volt mire a kezdő termékkínálatunk elkészült. Ez idő alatt sok keksz a kukában landolt, mivel tartósítószer nélkül megpenészedtek és ki kellett kísérletezni a megfelelő eljárást. Több nap is volt, hogy a konyha tele volt csak kekszekkel és muffinokkal. Szerintem a belga juhászaim (Agima & Nelson) és a kutyás barátok élvezték a legjobban a kóstolás részét :) Rengeteget ötleteltünk a csomagoláson, honlapon és a logón. Tényleg úgy érezem, hogy a kutyaimádatunk és a szívünk is benne van a Flash kutyapékségben.

Az engedélyeztetés is elég körülményes volt, sok energiába és időbe telt, hogy teljesen megfeleljünk az előírásoknak. Mert a szabályok igen szigorúak, mintha emberi cukrászdát szeretnénk nyitni, legalább annyira komoly előírások vonatkoznak ránk is. Közben a műhelyt is kialakítottuk. És elindítottuk a webáruházat. Nem mertünk rögtön üzlettel kezdeni, mivel nem tudtuk pontosan (hiába a piackutatás), hogy mennyire lesz kereslet rá. Emlékszem, amikor éles lett és figyeltem, hogy épp kijár az oldalunkon. Aztán megtörtént...az első vásárló!!!! Úgy zakatolt a szívem :) Visszaidézve még azt is tudom, hogy egy baconös kekszet és egy csirkemájas pupcakeket rendeltek. Ezúton is köszönöm Zólyomi Andi, hogy bizalmat szavaztál nekünk <3

Elkezdtük a reklámozást, hogy minél több gazdi ismerje meg a Kutyapékség szót. Édesanyámmal ujjongtunk, amikor Facebookon az első olyan ember kedvelte az oldalunkat, aki nem egy barát, hanem egy lelkes ismeretlen volt :D

Rendezvényekre jártam, volt idő, amikor minden hétvégémet ott töltöttem. A legelső tortánkat egy Carlos nevű csivavának készítettük, de akkoriban nem volt még kisméretű tortánk, így szerintem végül nagyobb volt a torta, mint a kutyus :)

Körülbelül háromnegyed évvel később nyitottuk meg az első üzletünket. Nagyon sokat keresgéltünk, hogy melyik lesz az ideális üzlet. A legeslegelső üzlet, amit végül megnéztünk a IX. kerület Páva utca 17. volt, és azonnal teljes szerelembe estünk :D Itt is voltak buktatók, például a nagy esőzéstől felázott a frissen festett falunk. Viszont ennek következménye lett egy, ma már általános dekorációs elem az üzleteinkben. Voltak többen, akik azt mondták, úgy is bezárunk, itt egy bolt se bírja sokáig. Hát köszönjük szépen 2 éve nyitottunk, és nem úgy néz ki, hogy be kellene zárnunk :D

Volt olyan időszak, amikor én voltam végig bent eladóként majd zárás után mentem sütni a műhelybe. Karácsonykor volt, hogy sírógörcsöt kaptam már a candy canektől és volt, hogy elaludtam a pulton, amíg vártam, hogy megsüljenek a kekszek. Édesanyám a kezdetektől a mai napig rengeteget segít, habár Ő most már  inkább a háttérben munkálkodik. Hihetetlenül sokat köszönhetek neki, amiért nagyon hálás vagyok.
A pesti után 1 évvel megnyitottuk a budai üzletünket (XI. kerület Villányi út 86.), ami már sokkal nagyobb volt és több termék fért el. Itt sokkal több átalakítást kellett végezni, de ennél már "rutinosabbak" voltunk. Tudtuk mit honnan szerzünk be vagy készítettjük el.

Közben rengeteg élmény ért. Új embereket ismerhettem meg, több vásárlómmal a barátságig jutottunk. Partnereim lettek, akikkel a legelejétől kezdve a mai napig hűségesen ragaszkodunk egymáshoz. Sok rendezvényt és média megjelenést tudhatunk magunk mögött. Cesar Millan, a nagy kutyasuttogó kóstolta a kutyakekszünket, vagy eladást tarthattam az Internet Hungary Konferencián (életemben nem féltem még úgy, mint akkor :) ). Egy fantasztikus csapattal dolgozhatok együtt, akik nélkül nem tartanánk ott ahol. (Köszönöm Anya, Magdi, Edina, Ildi!!! És Dorina üdv a kis "családunkban".)

És most itt tartunk...szeptember 14.-én nyit a 3. üzletünk (XIII. kerület Üteg utca 17/b).  Csak reméltem, hogy amiről korábban álmodoztunk, idáig fog eljutni és ki tudja, mit tartogat még a jövő. ;)

Köszönöm, hogy vagytok és, hogy ilyen sokan támogatjátok a kutyusaitokkal a Flash kutyapékséget! Határtalan öröm a számunkra, hogy milyen sok boldog képet/videót/levelet kapunk tőletek, hogy a kutyák is mennyire szeretik azt, amit csinálunk, vagy tudtunk segíteni, mert allergiás a kutya, vagy, mert kissé válogatós.

Továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy épüljünk, fejlődjünk. Mert számomra ez nem csak egy munka, ez szerelem is....

 

 

 

(Képtelenség lett volna mindenkit rá rakni..szerencsére olyan sokan vagytok <3)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés