Egy motiválhatatlan belga esete a hallal, avagy, hogy is született a Zöldkagylós-lazacos kutyakekszünk....

Egy motiválhatatlan belga esete a hallal, avagy, hogy is született a Zöldkagylós-lazacos kutyakekszünk....
Kicsit több, mint 2 éve úgy döntöttem, hogy Agima kutyusommal elkezdjük az alaptanfolyamot az Akela Kutyaiskola - Rákospalotan. Agima akkor volt 8 éves, nem éppen mondanám fiatalnak de csak akkor tudtam eljutni vele kutyasuliba.

Én is hoztam jutalomfalat tartóban a felvágott virslit, hogy az jó lesz a kutyámnak...hát óriásit tévedtem. Egy ideig érdekelte aztán semmi. Elkezdtem sajttal, szárított májjal próbálkozni, volt hogy nyers szarvashúst kaptam, hogy próbáljam meg azzal. Semmi...le se szart. Teljesen elvoltam keseredve, mert bár igyekezett és szépen csinálta a feladatokat és fejlődött az a szemkontaktus csak azért se akart összejönni. Játék nem érdekelte, mert nem egy apportírozós típus. Az oktatót is vakarták a fejüket, hogy egy belga juhász, aki nem motiválható. (Macskák érdekli, de csak nem akaszthattam egy macskát a nyakamba, hogy rám figyeljen).

Aztán rátaláltam a tőkehalra...és bevált! Amikor először gyakoroltam vele és végig fenn tudtam tartani az érdeklődését, hát majdnem összepisiltem magam örömömben :D Bár iszonyat büdös volt és citrommal kellett kezet mosnom, úgy éreztem akkor is megérte. Agima a csoportjában a legjobb pontszámot érte el, amire abszolút nem is számítottam és a középtanfolyamot is sikeresen eltudtuk végezni. Nagyon büszke vagyok rá azóta is, hogy végig csinálta.

Utána gondoltam rá, hogy mi van ha mások is ilyen problémával küzdenek mint én. Szerettem volna egy halas kekszet. Fannival, a Barfshop.hu - a nyersetetés tulajdonosával összedugtuk a fejünket, mert szerettem volna ha a keksz Barfbarát is lenne egyben. Végül az Ő termékeit felhasználva (zöldkagylópor, lazacolaj) megszületett a Zöldkagylós-lazacos kutyakekszünk. :) A zöldkagyló azért került bele, mert a legidősebb kutyusomra gondolva, Nelsonra jót tenne az izületeinek és sportkutyáknak illetve növésben lévő kutyusokra is jó hatással lehet.

Magdival, aki a műhelyben a jobb kezem, elkezdtünk tesztelni. Az első adag iszonyat büdös lett és túl nagy lett a keksz maga. Csökkentettük a hozzávalók mennyiségét minimálisan, bár így is elég illatos :) Illetve sokkal kisebbek lettek a kekszek, hogy tovább tartson és törni lehessen. Én imádom a tésztáját, ezt szeretem a legszívesebben sütni és mivel ennyit halaztam az illatát is imádom :D

Én azt látom, hogy a saját kutyusaimon kívül a Ti kutyusaitok is szeretik és nagy kedvencetek lett. :) Nagy köszönet érte Agima kutyámnak, hogy segített ezt a kekszet kitalálni
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés