Csokit vagy nem csokit? Ez itt a kérdés!

Csokit vagy nem csokit? Ez itt a kérdés! Közeledik a karácsony, amikor mi emberek a megszokottnál is több édességet, köztük csokoládét fogyasztunk. Na és ott ácsingózik kis kedvencük a lábunknál a maga jutalomfalatáért....
Persze, hogy csurran-cseppen neki is ez meg az. Sokaknak esetleg eszébe se jut, hogy a jó szándékkal adott bonbonok bizony nagyon károsak lehetnek kutyáik számára. Annyira, hogy bizonyos mennyiségnél már akár az életével játszik az ember. Szerencsére már egyre többen tudják, hogy a csokoládé, pontosabban a kakaó teobromin tartalma okozza a legnagyobb gondot. Ami az ember által emészthető, az bizony nem az a kutyáknak. Sőt komoly mérgezést okozhat. Az alábbi cikkben pontos információkat olvashatsz arról, hogy miért ne adj kutyádnak csokoládét, vagy ha ez mégis megtörtént, akkor milyen tünetekre kell odafigyelned.
http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/a-kutyanak-mereg-lehet-a-csoki-/1855/

Azonban mi ezen is túlmegyünk. A Flash Kutyapékség elkötelezett abban, hogy csak és kizáróan olyan alapanyagot használjon fel termékei előállításában, ami tényleg egészséges a kutyák számára. Ebbe beletartozik az is, hogy semmilyen készterméket se építünk bele a kekszeinkbe és egyéb kényeztető különlegességeinkbe. Ennek oka lényegében az, hogy mi tényleg só, cukor, tartósítószer és egyéb adalékanyag mentességet hirdettünk meg a kezdetektől fogva, és ehhez az évek során hűek maradtunk. Sajnos a kutyák számára rengeteg olyan termék kapható a boltokban, amik szép számmal tartalmazzák ezeket az általunk tiltott összetevőket pl. cukor, hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor, emulgeáló szerek, szója lecitin. Külön említést érdemel a „kutyacsoki”, ami számunkra szintén egy vitatható termék még akkor is ha kakaót csak kis mennyiségben tartalmaz. Szerencsére tudjuk rá a megoldást és nem kell négylábú kisbarátunkat megfosztani semmi jótól. Ha megnézitek termékeink összetételét, reméljük megnyugtató a számotokra, amit ott olvastok. Nagyon kíváncsiak vagyunk azonban arra, hogy ti miként vélekedtek magáról a kutyacsokiról, ezért örömmel vesszük visszajelzéseteket.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés