A világ legdrágább kutyafajtái.

A világ legdrágább kutyafajtái. Hong Dong a 11 hónapos Red Tibeti masztiffért közel 300 millió forintnak megfelelő összeget (10 millió kínai jüant) fizetett ki egy újgazdag kínai férfi - ekkora vagyont még soha sehol a világon nem adtak ki kutyáért...

Hong Dong a 11 hónapos Red Tibeti masztiffért közel 300 millió forintnak megfelelő összeget (10 millió kínai jüant) fizetett ki egy újgazdag kínai férfi - ekkora vagyont még soha sehol a világon nem adtak ki kutyáért.

A világ legdrágább kutyája azonban "csak" a hatodik legdrágább kutyafajta a világon - legalábbis a legfrissebb világszintű adatok szerint, ami az átlagos eladási árak alapján rangsorolja a fajtákat. Íme a Top 10 legdrágább kutyafajta a világon (a lista évről-évre változik és egy-egy országon belül is nagy eltérések lehetségesek).

tibeti-masztiff.jpg

Löwchen 
Ez a kicsi, hosszúszőrű kutyafajta a reneszánsz idején volt nagyon népszerű, majd a 19.században szinte teljesen kihalt. Napjainkra újra kelendő és ritka, átszá
mítva átlagosan 900 - 1,5 millió forint között alakult az ára.

wp97fa1760_05.jpg

2. Kanadai eszkimók kutya
Egy másik fajta, amit szinte teljesen kihaltnak tekintettek a világon; 1963-ben már csak egy bejegyzett kanadai eszkimó kutyát tartottak nyílván Kanadában. Ma egy kiskutyát átlagosan 1,3 millió forint körüli áron vehetünk.

CAESK01N.jpg

Samoyed
Ez a közepes méretű kutyafajta eredetileg Szibériából származó terelő-szánhúzó és annak ellenére is egyre népszerűbb a világon, hogy gyönyörű megjelenéséhez nehéz kezelhetőség társul. Ára 750 ezer - 1,3 millió forint között alakul a nemzetközi piacon.

5978057samoyed.jpg

Cavalier King Charles spániel 
Ezt a kisméretű, hosszúszőrű kutyafajtát egyszerűen csak angol törpe spánielnek nevezik, s az előző kutyákhoz hasonlóan kevésbé elterjedt hazánkban, ezt ára sem segíti, egy kölyök vételárában elképesztő különbségek vannak: 180 ezertől, 2,7 millióig is terjedhet az összeg.
cavalier_king_charles_spaniel-13617.jpg
Rottweiler 
Kutyafajták felkerülnek és lekerülnek a Top10-es listáról, de ez a zömök, erőteljes testalkatú kutyafajta régóta tartja magát a listán. Nemzetközi szintű átlagárát, átszámítva, 450 ezer és 1,5 millió forint közötti összegben jelölik jelenleg.
Beautiful-Rottweiler-rottweiler-13379022-1280-960.jpg
Tibeti masztiff 

A világ legdrágább kutyája lett egy kínai milliomos révén és úgy általában igen keresett fajta a kínaiak körében az elmúlt időszakban. Ennek a dús bundájú kutyafajtának az átlagos ára világszinten 600-900 ezer forint között alakul. 
TMk_nyv6.jpg
Angol bulldog 
Ezeknek a masszív testfelépítésű, sokak számára ijesztő kinézetű, kedvelő által viszont gyönyörűnek tartott, de mindenképpen szeretetreméltó kutyák nyakán (átszámítva) 450 ezer-600 ezer forint közötti összegről szóló árcédula lóg.
angol-bulldog-03.jpg
Egyiptomi fáraókutya
Ismét egy igazi ritkaságról van szó, aminek fennmaradása – úgy tartják – annak köszönhető, hogy a föníciaiak magukkal vitték fáraókutyáikat, mikor letelepedtek Málta és Gozo szigetén. Kifejezetten ritka kutya, ez magyarázza magas árát, ami félmillió és 1 millió között mozog átlagosan.

Pies_faraona_e34.parka.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés