A legalkalmasabb kutyafajták időseknek.

A legalkalmasabb kutyafajták időseknek. A megfelelő kutya kiválasztása az idős ember számára biztosítja a társaságot, a biztonságot, a mozgást, vagyis megvannak az egészségügyi és lelki előnyei is. A kutyák mindenkinek jó társat jelentenek, de leginkább az idős embereknek van szükségük rájuk, mert közülük sokan élnek egyedül, és nagyon sok időt töltenek otthon.  Valamint kimutatták, hogy egy kutya társasága javítja az idős ember életminőségét...

A megfelelő kutya kiválasztása az idős ember számára biztosítja a társaságot, a biztonságot, a mozgást, vagyis images.jpgmegvannak az egészségügyi és lelki előnyei is. A kutyák mindenkinek jó társat jelentenek, de leginkább az idős embereknek van szükségük rájuk, mert közülük sokan élnek egyedül, és nagyon sok időt töltenek otthon.  Valamint kimutatták, hogy egy kutya társasága javítja az idős ember életminőségét.

A nagymamámnak egy keverék kutyusa van (collie - staffordshire bullterrier ), imádja és nagyfokú biztonságot jelent a számára. Valamint mozgásra biztatja a nagyimat, igaz asztmás ezért csak egy rövidke sétákat szoktak tenni, de nincs bent egész nap a házban. :)

Mielőtt nagy lelkesedéssel elrohannánk egy tenyésztőhöz vagy menhelyre nem árt, ha néhány dolgot átgondolunk:

Mekkora méret legyen? Kicsi, nagy? Inkább kisebbet válasszunk, nehogy elhúzza gazdáját, könnyebben kezelhető és akár ölben is vihetjük.

Temperamentum milyen? Nyugodtnak kell lennie és könnyen idomíthatónak. Nem lenne jó, ha nekimenne más kutyának miközben a földön húzná szerencsétlen gazdiját.

Ápolás?  Jobbak az olyan kutyafajták, melyek nem igényelnek gyakori fürdetést, kefélést és nyírást. (Ez persze nem kizáró ok, de könnyebb egy kevesebb ápolást igénylő kutyussal.)

Old-woman-and-dog.jpg

De nézzük a legmegfelelőbb kutyafajtákat:

Mopsz

Csivava

Boston terrier

Cardigan Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi

Francia bulldog

Törpe pinscher

Schnauzer

Cocker spániel

Cavalier King Charles spániel

Basset Hound

Bichon frisé

 4bc0aafea60abbe66153083439cc0cb9.jpg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Üzletünk:

Páva utcai üzletünk:
1094 Budapest Páva u.17
  Útvonaltervezés